Informatii utile si obligatorii pentru utilizatorii de echipamente electrice si electronice (EEE)

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate separat. Avand in vedere prevederile referitoare la protectia mediului (oug 195/2005) si prevederile privind deseurile de echipamente electrice si electronice (oug 5/2015), cu modificarile si completarile ulterioare, clientii vor avea in vedere urmatoarele:

  • -cumparartorii au obligatia de a colecta separat DEEE si de a nu elimina DEEE impreuna cu deseurile municipale nesortate;
  • -colectarea DEEE se poate face prin centre de colectare organizate de operatori economici autorizati si direct. A.V. Audio Sys S.R.L. preia si colecteaza DEEE in showroom-ul sau, in sistem de unul la unul, conform legislatiei in vigoare, daca echipamentul predat este echivalent si a indeplinit aceleasi functii ca si echipamentul nou furnizat, in timpul programului de lucru.
  • -simbolul care indica faptul ca deseurile nu trebuie amestecate cu deseuri menajere si ca acestea fac obiectul unei colectari separate, reprezinta o pubela cu roti, barata cu doua linii in forma de X, ca in imaginea de mai jos.